Gyanúsított lett Meggyes Tamás

Vágólapra másolva!
Meggyes Tamás a gyanúsítással szemben panasszal élt.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatták ki a Meggyes Tamást a Központi Nyomozó Főügyészségen hétfőn. Meggyes Tamás országgyűlési képviselőt, Esztergom város volt polgármesterét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanújával idézte be az ügyészség a korábbi esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződésével összefüggésben.

Meggyes Tamás a gyanúsítással szemben panasszal élt, és vallomásában érdemi védekezést terjesztett elő - közölte az ügyészség. Az ügyhöz kapcsolódóan további négy gyanúsítottal szemben is eljárás folyik, amely jelenleg vádelőkészítési szakban van.

Az Országgyűlés 2013. november 20-án döntött Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Az esztergomi önkormányzat 2003-ban négy évre életbiztosítással vegyes befektetési szerződést kötött Meggyes Tamás polgármester és az alpolgármester részére. Az ügyészi indítvány szerint a fideszes politikus hatáskörét túllépve döntött a szerződések meghosszabbításáról, a kedvezményezettek személyének megváltoztatásáról, és kötött hasonló szerződést a másik alpolgármester javára. A döntéssel a biztosítás kedvezményezettjei maguk a politikusok lettek.