Orbán: A világ élvonalában a magyar oktatás

Vágólapra másolva!
Magyarország sikeresen szerepelt a diákolimpiákon, ami Orbán Viktor szerint azt jelenti, hogy a világ élvonalába tartozik a magyar oktatás.
Vágólapra másolva!

Tíz év óta először nőtt a fiatalok foglalkoztatottsága - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban.

A kormányfő a tavalyi nemzetközi diákolimpiákon eredményesen szereplő magyar diákok és tanáraik tiszteletére rendezett hétfői ünnepségen mondta ezt, ahol kitüntetéseket adott át. Beszédében a miniszterelnök kiemelte, a nemzetközi diákolimpiákon elért magyar sikerek azt bizonyítják, hogy a sokszor lesajnált magyar oktatási rendszer még mindig képes lépést tartani a világ élvonalával.

Minden nemzedék legalább egyszer, "már ha hagyták", nyakába vette a világot, tanult, dolgozott, lehúzta a diák- és inaséveit külföldön, majd feltette magának a kérdést: van-e értelme hazajönni, hazahozni a kint szerzett tudást.

"Én hazajöttem, de éppen azt a célt tűztem ki magam elé, hogy Magyarországot, ha törik, ha szakad, olyan országgá tegyük, ahová haza lehet jönni, (...) sőt ahová érdemes is hazajönni" - fejtette ki Orbán Viktor.