Esik a hó Budapesten

hó, tél, havazás Budapesten
A Krisztina téri templom előtt takarítják a járdát
Vágólapra másolva!
Reggel óta havazik Budapesten és az ország nagy részén. A katasztrófavédelem szerint nincs különleges helyzet, de készenlétben vannak. Kisebb torlódásokra kell készülni. Vezessenek óvatosan!
Vágólapra másolva!

Küldjön nekünk szép havas képeket a [email protected].

Budapesten erősen havazik, egy óra alatt már látható eredményt is hozott: havasak az utcák és az utak. A hóesésben nincs egyedül a főváros, az Idokep.hu felvételei szerint az ország észak-keleti részét leszámítva mindenhol esik. Az előrejelzés szerint csütörtöktől inkább esőre kell számítani, pénteken pedig nem lesz csapadék, ezért aki szereti a havat, ma menjen szánkózni és hóembert építeni.

Olvasóink reggel 7 órai jelentése szerint az FKF Zrt-t váratlanul érte a havazás, sokáig egyetlen hókotróval sem találkoztak. A katasztrófavédelem délelőtti tájékoztatása szerint az FKF a hajnali órákkal dolgozik és takarítja az utakat.

A budapesti Mikó utca szerda reggel Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A fővárosban változó intenzitással esik a hó, több helyen meg is marad az útburkolaton - tájékoztatott szűkszavúan a BKK. A társaság fődiszpécsere szerint az időjárásból fakadó fennakadásuk nincsen, a 7-es buszok és a gyáli járatok késnek, de a budai, hegyvidéki oldalon "érdekes módon" nem - mondta. "Ha valahol késnek a járatok, az azért van, mert mindenki óvatosabban, lassabban közlekedik" - jelentette.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján ma délelőtt 3-4 centiméter hó hullik Budapesten, míg délután is várható havazás, de az már nem lesz számottevő csapadélk - írta közleményében a fővárosi katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelem teljes készültség van, és ahol kell plusz segítség, ott beavatkozik, de a mai napon eddig erre nem került sor - mondta telefonon Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóviője. Mint mondta, a fővárosban már 1-2 centi hó is fennakadásokat tud okozni, a budapesti helyzet illetékesét egyelőre nem tudtuk elérni.

A Krisztina téri templom előtt takarítják a járdát Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Változó intenzitással havazik a Dunántúlon, az Alföld déli megyéiben, valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye déli részén. A főutak és az alsóbbrendű utak burkolata azokon a területeken latyakos, hókásás, néhol havas, de a téli viszonyoknak megfelelően járható - írta a közút.

Somogyban a hajnal óta tartó havazás miatt árokba csúszott autók és kamionok mentéséhez, útra dőlt fa eltávolításához riasztották a tűzoltókat - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Egyik balesetnek sem volt sérültje.