Adócsalók megsegítését követelték a NAV-nál

tüntetés a NAV kiemelt adózók igazgatósága előtt
Adócsaló Hálózat transzparenssel tüntettek a HaHa aktivistái a NAV kiemelt adózók igazgatósága előtt, Budapesten
Vágólapra másolva!
Néhány fiatal felmászott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épületére csütörtökön délután, és azt kiabálták, hogy az Adócsalók Hálózatához tartoznak. A fiatalok azt követelték, hogy ne zavarják a hatóságok, a pártok és az újságírók az adócsalókat.
Vágólapra másolva!

Rendhagyó jelenetet nézhettek végig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dob utcai épületénél az ott dolgozók és a járókelők csütörtök délután. Öt fiatal felmászott a bejárat fölötti előtetőre, és az egyikük megafonnal azt kiabálta, hogy ők az "adócsalók hálózata".

Az öltönybe, hosszú bőrkabátba öltözött, szivart tartó fiatalok egy létrán másztak fel az előtetőre, és bár a NAV biztonsági őre próbálta elküldeni őket, ők nagyjából öt percig ott maradtak, és papírokat szórtak az utcára. A papírokon például az szerepelt, amit az egyik fiatal hangosan fel is olvasott: "Mérhetetlen felháborodásunknak kívánunk hangot adni, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részéről folyamatos atrocitás éri szervezetünket. Hosszú ideje működő és gyümölcsöző munkánkat futóbolondok alaptalan vádaskodása, újságírók ostoba kérdezősködése zavarja."

A fiatalok azt is írták, és fel is olvasták, hogy felhívják a pártok figyelmét, hogy "mindannyiunk jól felfogott érdeke a további zavartalan együttműködés", különben komoly anyagi nehézségekbe ütközhetnek a kampányidőszakban.

A papíron az is szerepel, hogy: "Az Adócsaló Hálózat LOP, CSAL, HAZUDIK, és a törvények felett áll, ezen a jövőben sem vagyunk hajlandóak változtatni." A papír másik oldalán pedig az olvasható: "Ezermilliárd forint, a legnagyobb cégek ennyi adót csalnak évente."

Öten fel is másztak az épületre Fotó: Magócsi Márton - Origo

Az épületre felmászó fiatalok segítők csak annyit árultak el az Origónak, hogy ők a Hallgatói Hálózat tagjai, és néhányan az után alakították meg az Adócsalók Hálózatát, hogy Horváth András elkezdett beszélni az állítólagos áfacsalási ügyekről.

A fiatalok performansza nagyjából 10 percig tartott. Egy Mercedesszel gyorsan távoztak a helyszínről.