Lázadnak a szülők az iskolai menza ellen Törökbálinton

Vágólapra másolva!
Ehetetlennek tartják a menzát, húszan alternatív ebédet szerveztek.
Vágólapra másolva!

A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában múlt hétfőn alternatív ebédeztetést indult – írja a 444.hu. Húsz szülő ugyanis megunta, hogy a gyerekeiknek elegük van a szerintük rossz minőségű menzás ételből. Az ebéd nem jár ingyen, az kapja, aki befizet rá, ez átlagban tízezer forint havonta. Választani viszont nem lehet, az ételt az szállítja, akivel az önkormányzat szerződik, ez a törökbálinti iskola esetében a Sodexo.

A szülők hétfőtől kezdődően a közeli bisztróból rendeltek ételt a gyerekeiknek. Ezt azonban a diákok nem ehették meg az iskola éttermében, külön termet jelöltek ki a számukra, szerdára pedig megszüntették az alternatív ebédeltetést. A szülők szerint az iskolaigazgató azt mondta nekik, hogy nem tud mit tenni, nem ő szerződött az ételszállítóval. Nekik be kell tartaniuk azokat az előírásokat, amiket az önkormányzat és a Népegészségügyi Szolgálat ír elő.

A 444.hu kereste az igazgatót, Keszler Mártont, de azzal hárította el az érdeklődésüket, hogy nem kompetens az ügyben, és az önkormányzatot javasolta. Turai István polgármester telefonon nem nyilatkozott a hírportálnak, ahogy a kistérségi tisztifőorvos sem. Az iskolába 990 diák jár, és abból hatszázan vannak befizetve menzára. Szeptemberben Orbán Viktor is járt az iskolában, az évnyitón vett részt, erről itt olvashat bővebben.