Csúsznak a járdák a fővárosban

Az FKF Zrt. síkosságmentesítő célgépe dolgozik az Andrássy úton 2014. február 2-án
Budapest, 2014. február 2. Az FKF Zrt. síkosságmentesítő célgépe dolgozik az Andrássy úton 2014. február 2-án. Több megyében és a fővárosban is mérsékelték az ónos eső miatt kiadott riasztásokat, de hat nyugati megyében továbbra is a legmagasabb, piros fokozat van érvényben. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A fővárosban is síkosak, csúsznak az utcák, a katasztrófavédelem azt kéri, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, a házak előtt pedig sózzák le a járdákat.
Vágólapra másolva!

A csúszós járdák miatti balesetveszélyre figyelmezteti a budapestieket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Arra hívják fel az ingatlantulajdonosok,ingatlankezelők, valamint a társasház-kezelők, és fenntartók figyelmét, hogy a jogszabályok szerint kötelesek gondoskodni az ingatlanok, üzletek, vendéglátó-ipari egységek, árusítóhelyek és társasházak előtt lévő járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, a csatornanyílások jégmentesítésétől és a síkos járdaszakaszok hintéséről, sózásáról is.

Az FKF Zrt. síkosságmentesítő célgépe dolgozik az Andrássy úton. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vasárnap reggel hat órától a közterületek, aluljárók síkosságmentesítésére hómunkásokat alkalmaz. A társaság azt kéri, hogy az ingatlantulajdonosok a házaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a jégpáncéltól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A katasztrófavédelem hajnal óta több mint nyolcvan kiemelt kockázati helyszínt - közlekedési csomópontot, forgalmas útszakaszt - ellenőriz Budapesten folyamatosan. A fővárosi katasztrófavédelem arra kéri a budapestieket, hogy lehetőleg ne induljanak el otthonról.

A katasztrófavédelem tűzoltóit kilenc helyszínre riasztották az ónos eső miatt. Sérülésről nincs tudomásuk, mindenhol koccanásos balesethez, árokba csúszott autók mentéséhez kértek tűzoltói segítséget. A balesetek a II., a XII. és a XVII. kerületben, illetve a Pest megyei Csömörön és Pilisvörösváron történtek.

A társaság a legmagasabb készültségi fokozatban látja el munkáját, 116 célgép van kint az utakon. A főutak jól járhatók, a mellékutak síkosságmentesítését is folyamatosan végzik. A Budapesti Közlekedési Központtól kapott tájékoztatás szerint a tömegközlekedés zavartalan, fennakadás a fővárosban sehol nincs.

Vasárnap délelőtt több megyében mérsékelték vagy visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztást. Budapesten citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben, a legmagasabb fokú, piros riasztás már sehol sincs kiadva.

Kövessen minket a Facebookon is!