Nem írhatunk Paksról a képviselőknek?

Vágólapra másolva!
A Paks szó nem megy át a parlament rendszerén, de az atomerőmű és az új blokkok használatával lehet írni a politikusoknak. Automatikusan lépett életbe a spamszűrés, az MSZP és az LMP külön kérte is. 
Vágólapra másolva!

Szabó Rebeka, az Együtt-PM független országgyűlési képviselője szerint nem jutnak el a képviselőkhöz azok a levelek, amelyekben szerepel a Paks kifejezés. "Zöld civil barátaim jelezték, hogy nem mennek át a tiltakozásul írt leveleik, és hogy gyanújuk szerint ez lehet a háttérben. Kipróbáltam, két teljesen azonos tartalmú levelet küldtem magamnak külső e-mail címről, és csak az érkezett meg, amiben nem volt PAKS szó" – írta a politikus vasárnap este a Facebook-oldalán.

Szabó szerint hétfőn a parlamentben felteszi a szükséges kérdéseket a választóknak, és kideríti, hogy ez kiknek a felelőssége. Addig is szerinte a Paks szó mellőzésével, de az atomerőmű vagy az új blokkok kifejezések használatával átmennek a bővítésről szóló levelek a politikusoknak.

Az öt hazai civil szervezet (Energiaklub, GreenPeace, Levegő Munkacsoport, Magyar Természetvédők Szövetsége, Védegylet) által kezdeményezett Pakskontroll.hu számlálója szerint már legalább 8600-an írtak a képviselőknek Paks ügyében.

Az Országgyűlés sajtóosztálya a 444.hu kérdésére azt írta, hogy "automatikus spamszűrő kapcsolt be a levelezőrendszerben, mivel tömegesen érkeztek a Stop Paks2 tárgyú levelek, amelyekből a képviselők napi négy-ötszáz darabot kaptak naponta, de volt, aki ezret is. Másrészt az MSZP és az LMP is kérte a parlament informatikai osztályát, hogy szűrjék a leveleket, mert kezelhetetlen mennyiséget kapnak. A levelek ugyanakkor megérkeznek, a képviselők a levélszemétből elolvashatják őket.

Kövessen minket a Facebookon is!