A kormány Demjántól veszi az új kongresszusi központ területét

Vágólapra másolva!
Már az első Orbán-kormány alatt is meg akarták építeni, ugyanazon a helyen. A Napi.hu szerint valószínűleg már megkötötték a megállapodást. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor hétfőn a kéthetes parlamenti ülésszakot indító beszédében bejelentette, hogy új kongresszusi központ épül Budapesten, a Művészetek Palotája mellett. Egy több ezer főt befogadni képes, expóra tervezett konferenciaközpont terve már az első Orbán-kormány idején is napirenden volt, és akkor is a Millenniumi Városközpont volt az esélyes – írja a Napi.hu.

A projekt előkészítéséről már egy 2013. november végi kormányhatározat is rendelkezett. A projekt gazdája a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, aki jelenleg Fürjes Balázs. Fürjesnek 2014. február 15-ig kell előterjesztést készítenie a kormány részéről. A kormányhatározat szerint a beruházás uniós pénzből valósulhat meg, a Napi kalkulációi szerint nagyjából 4 milliárd forintból.

A kormány által kiszemelt terület a TriGranit Csoport tulajdonában áll, amelyet Demján Sándor vezet. A Napi szerint Orbán bejelentése arra utal, hogy a konkrét tranzakció még nem ment végbe, de a megállapodás már valószínűleg megkötötték.