Az MSZP sem tudja, mi a helyzet Simonnal

Vágólapra másolva!
Az MSZP szóvivője szerint egyelőre az MSZP sem tudja, mi a helyzet azzal kapcsolatban, hogy Simon Gábor a hírek szerint eltitkolt külföldi bankszámlával rendelkezik. Simon Gábor állítólag még nem beszélt Mesterházy Attilával, és a párt vezetői is csak csütörtökön ülnek össze tanácskozni az ügyben.
Vágólapra másolva!

Veres Gábor más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva cáfolta azt, hogy válságtanácskozás lett volna kedden az ügy miatt. Mint mondta, ha válságtanácskozás lett volna, amelyen a vezetők összeülnek és ezt a témát megbeszélik, akkor azon ő is ott lett volna, de nem volt ilyen. Az MSZP nincs válságban, egy helyzet van, amit meg kell oldani - jelentette ki.

Csütörtökön amikor Mesterházy Attila pártelnök hazaérkezik Washingtonból, a kompetens testületek, így a párt országos választási bizottsága is, összeülnek a helyzet kezelése érdekében, a tanácskozás vége után adnak tájékoztatást - közölte.

Simon Gábor választási listás helyével összefüggésben azt mondta, ha Simon csütörtökön személyesen megerősíti, hogy párttisztségeiről lemond, akkor az MSZP országos listájának módosítását a párt országos választási bizottsága és az országos elnökség hajthatja végre.

A szóvivő szerint a pártelnök nélkül nem döntenek ebben a kérdésben, Simon Gábornak pedig minimum joga van ahhoz, hogy el tudja mondani az álláspontját. Hozzátette: eddig annyi történt, hogy Simon Gábor közölt információkat egyes MSZP-s vezetőkkel, de igazából még nem tudják, mi a helyzet. Veres Gábor tudomása szerint Simon Gábor még nem beszélt Mesterházy Attilával, helyette Molnár Zsolttal, az MSZP kampányfőnökével beszélt telefonon.

A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül írta meg, hogy Simon Gábor 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot. A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi bevallásában sem szerepelteti azt. Simon Gábor kedden felfüggesztette párttagságát és párttisztségeit.

A Simon Gáborról szóló cikkeinket itt olvashatja el.