Két nő nyugatóval ölt meg és rabolt ki egy férfit

Vágólapra másolva!
Elvették a mobiltelefonját és 6700 forintot a tárcájából. A járókelők hívtak mentőt a földön fekvő férfihoz. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés, valamint rablás bűntette miatt két nővel szemben emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken - írták közleményükben.

A vádlottak – egy 48, illetve egy 50 éves nő - 2012. április 28. napján az esti órákban egy Nyugati téri szórakozóhelyen ismerkedtek meg az akkor már erősen ittas állapotban lévő sértettel - áll a vádiratban. A vádlottak elhatározták, hogy megszerzik a férfi értékeit oly módon, hogy altató, nyugtató hatású gyógyszert kevernek az italába, majd amikor az attól öntudatlan állapotba kerül, akkor kizsebelik.

A vádlottak kicsalták a sértettet a szórakozóhelyről, majd hármasban bementek egy közelben lévő éjjel-nappali közértbe, ahol alkoholt, és kávét vásároltak. Ezt követően a vádlottak a náluk lévő altató, nyugtató hatású gyógyszerből észrevétlenül több darabot is beletettek a sértettnek szánt kávéspohárba, majd tovább beszélgettek, italoztak a férfival, várva, hogy a gyógyszer kifejtse hatását.

A sértett a szervezetébe került gyógyszer hatására rövid idő elteltével elaludt. Ekkor a vádlottak az öntudatlan sértett ruházatából kivették annak mintegy 6.700,- Ft készpénzét, mobiltelefonját, majd a férfit magára hagyva, elhagyták a helyszínt.

A járdán fekvő és életjeleket nem mutató sértetthez két járókelő hívott mentőt. A kiérkező mentőegység a sértetten már nem tudott segíteni, a heveny gyógyszermérgezés miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlottak a nyomozás során tagadták a bűncselekmény elkövetését, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják őket.