Két sugárzó kamiont állítottak félre Letenyénél

Vágólapra másolva!
Letenyénél jelzett a sugárzásvizsgáló kapu, ezért egy mobillaborral is megvizsgáltak egy Horvátországból érkező kamiont. Ez a műszer is jelzett, így kihívták az országos kutatóintézet szakembereit, és közben egy második sugárzó kamion is befutott.
Vágólapra másolva!

Két teherjármű áthaladásakor is jelzett a sugárkapu a letenyei határátkelőn, a katasztrófavédelem mérései után sugárbiológiai szakembereket várnak a határra - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Horvátországból Oroszországba transzformátorokat szállító első kamion szerda délelőtt érkezett a horvát-magyar határátkelőhöz. A jármű áthaladásakor a sugárkapu jelzett, ezért a helyszínre vonult a zalai katasztrófavédelem mobil laborja.

A mérések elvégzése után újból jelzett a sugárzásmérő műszer, ezért az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet szakemberei is elindultak a helyszínre további vizsgálatok elvégzésére.

A katasztrófavédelem közölte azt is, hogy a műszeres vizsgálatok idején még egy, szintén transzformátorokat szállító jármű érkezett a határra, ennél szintén jelzést adott a határátkelőn telepített sugárzásmérő. A hatóságok mindkét járműszerelvényt félreállították.

Kövessen minket Facebookon is!