Öt év börtön a kalauz megkarmolásáért

Vágólapra másolva!
A hivatalos személy nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett, miután öten körbe állták és inzultáták. 
Vágólapra másolva!

Súlyosbította az elsőfokú bíróság ítéletét a Debreceni Törvényszék annak a hajdúhadházi családnak az ügyében, akik még 2010-ben bántalmaztak egy kalauzt - írta a törvényszék. Az ítélet értelmébe a család három tagja (a férj, a feleség, és a legnagyobb lányuk) összesen öt év letöltendő börtönbüntetést kapott közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt.

A család 2010. július 29-én szállt fel a hajdúhadházi vasútállomáson a Záhony-Cegléd között közlekedő vonatra. Mindannyian 90 százalékos jegyet mutattak fel, majd amikor a kalauz kérte a kedvezményt biztosító dokumentumokat, tiltakoztak. Mikor a kalauz megkérte őket, hogy szálljanak le a vonatról, körbe állták, trágár szavakat mondtak neki, lökdösték, ruháját ráncigálták, egyikük megpofozta és megkarmolta az arcát.

A bíróság emlékeztet, hogy az ítéletet még a korábbi, enyhébb büntetőtörvénykönyvi szabályok alapján hozták meg. A most hatályos jogszabályok szerint ezért a tettért az elkövetők egyenként kettő és nyolc év közötti börtönbüntetést kaphattak volna.