Simon Gábor megmagyarázza Mesterházynak

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila MSZP-elnök csütörtökön hallgatja meg Simon Gábort arról, hogy mi igaz a róla megjelent információkról, és honnan származik az osztrák bankszámláján lévő összeg. Simon sorsa több MSZP-s szerint már eldőlt, Kunhalmi Ágnes elnökségi tag indul helyette Pestszentlőrincen.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön érkezik haza Mesterházy Attila MSZP-elnök az Egyesült Államokból, ám nem lesz ideje kipihenni az utazását. Simon Gábor ügyét kell elrendeznie a pártelnöknek és a párt vezető testületeinek.

Kora délutánra összehívták az MSZP-t jelenleg irányító országos választási bizottságot, amely dönt az ügy kommunikálásáról, illetve Simon Gábor megüresedő választókerületéről. Az még kérdés, hogy Simon részt vesz-e az ülésen, miután előtte beszélt Mesterházy Attilával. Több szocialista azt mondta, Simon Gábor politikai jövője minden bizonnyal eldőlt, távozik a pártból, de azt még tisztázni kell, honnan származik a bankszámlán lévő pénz.

Szocialista vezetőktől úgy tudjuk, hogy szinte biztosan Kunhalmi Ágnes elnökségi tag indulhat Simon helyett a nyerhetőnek tartott pestszentlőrinci választókerületben (Budapest XVIII. kerülete), ezt egyhangúlag támogatja Mesterházy Attila és az MSZP vezetése is. Mesterházy ugyanis mindenképp azt szeretné, ha az MSZP nem bukna el a körzetben, és "ehhez már nincs idő egy újabb politikust felépíteni, egy országosan ismert szocialistának lehet csak esélye" – mondta egy MSZP-s.

A Magyar Nemzet kedden közölt cikket Simon Gábor elnökhelyettes eddig eltitkolt ausztriai számlájáról, amelyen állítólag több százmillió forintnak megfelelő összeg található. Simon erre nyilvánosan nem reagált, viszont kedden este felfüggesztette párttagságát, és csütörtökre ígért részletes válaszokat.

Kövessen minket Facebookon is!