Orbánnal csalogatják a választásra a határon túliakat

Vágólapra másolva!
A videóban feltűnik Orbán Viktor és Böjte Csaba is, a kettős állampolgárság fontosságát hangsúlyozzák.
Vágólapra másolva!

Pénteken megjelent az interneten egy szavazásra buzdító videó, amelynek a végén a valasztas.hu című oldalt ajánlották. A videóban - amelyet "A nemzet választ" nevű új felhasználó töltött fel a YouTube-ra - megjelenik Orbán Viktor, Böjte Csaba, és elhangzik több olyan mondat is, amelyet Orbán Viktor és fideszes politikusok használnak a kampányban. A videóban megindító zenével és történelmi képsorokkal kísérve mondják el, hogy hazánkat darabokra tépte a történelem, de mi kitartottunk, magyarok maradtunk, és hogy a kettős állampolgárság bevezetésével végre közösen dönthetünk a nemzet jövőjéről.

A videó valószínűleg a határon túli magyaroknak készült, mert a végén felhívás is van arra, hogy menjenek el regisztrálni. Mivel a videó végén a regisztrációra buzdítás után feltűnik az állami fenntartású valasztas.hu címe is, a videót lapunk is a Nemzeti Választási Iroda videójának tartotta.

Cikkünk megjelenése után a Nemzeti Választási Bizottság közleményt adott ki, amelyben azt írták, a videót nem a Nemzeti Választási Iroda készítette, készítésére megbízást nem adott, készítésében nem vett részt, arról nem volt tudomása.