Lezárták a Lánchidat a szélsőjobbos megemlékezés napján

kitörés napja szélsőjobb demonstráció 2014 február
A tüntetők a kifeszített kordonok között megindulnak a Batthyány tér felé
Vágólapra másolva!
A szélsőjobbosok ma tartják a megemlékezésüket, de a gyülekezésre kiszemelt helyet a rendőrség lezárta, állítólag bombariadó miatt. Az antifasiszták is vonulnak. A két csoport egymásnak feszült a budai Vár területén, a Dísz téren. Délután fél négyre véget ért a felvonulás.
Vágólapra másolva!

A rendőrség nem sokkal dél előtt lezárta a Clark Ádám teret, az Alagutat, és a Lánchidat, amelyen se kocsival, se gyalogosan nem lehetett átmenni.

A Clark Ádám teret bombariadó miatt lezárták, nem engedik át az embereket. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

A Lánchíd lábánál turisták állnak, akik szeretnének átjutni, de a rendőrség elterelte őket. Tudósítónk szerint azt mondták nekik, hogy bombariadó volt. A helyszínen több rendőrautót és mikrobuszt lehetett látni, a becsület napi szélsőjobboldali megemlékezésre érkezők akkor még csak legfeljebb húszan lehettek, és a tér melletti parkban várakoztak - jelentette tudósítónk.

A rendőrök nem engedik át az összegyűlteket a Clark Ádám téren. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

Pár százan voltak a Dísz téren, tudósítónk szerint mozgalmi dalokat énekeltek. A tértől tisztes távolságban rendőrsorfal állította meg az ellentüntetők egy részét, aki egy idő után megunták, hogy nem mehetnek közelebb, és elmentek, de a tér másik sarkában még vannak antifasiszták, akik dobolva és sípolva demonstrálnak a rendezvény ellen.

A tüntetők a kifeszített kordonok között megindulnak a Batthyány tér felé. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

Tudósítónk szerint kisebb dulakodás alakult ki a tüntetők és rendőrök, valamint az ellentüntetők és rendőrök között, mert mindkét fél megpróbált átjutni a másikhoz, de a rendőrök közéjük álltak. Zagyva György jobbikos képviselő izzította a szélsőjobboldali rendezvényre érkezőket.

Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

A szélsőjobbosok a Clark Ádám téren terveztek gyülekezni. A rendőrség ugyan megtiltotta a megemlékezést, de a szervezők bírósághoz fordultak, ahol érvénytelenítették a tiltó határozatot.

Erős rendőri jelenlét. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

A szélsőjobboldali szervezetek ellen tiltakozók szintén szombaton délben, a Dózsa György térről indultak a budai Várba.

Szélsőjobboldali megemlékezés. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

Délután fél négyre a rendezvény véget ért.