A választások előtt egy hónappal megemelik a katonák fizetését

Vágólapra másolva!
Hende Csaba évértékelőjén a fizetésemelés mellett arról is beszélt, hogy a magyar lakosság 99,5 százaléka jónak tartja a Magyar Honvédség munkáját. 
Vágólapra másolva!

Az új közszolgálati életpályamodell teljes körű bevezetéséig havi bruttó 10 ezer forintos kiegészítő juttatást kap a Magyar Honvédség altiszti és legénységi állománya - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn, éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén.

Hende szerint az érintett mintegy 12 600 katona januárig visszamenőlegesen, márciustól kapja meg emelt juttatását egészen addig, amíg életbe nem lép az új, magasabb illetményrendszert tartalmazó életpályamodell.

Hende Csaba kiemelte: a kormány múlt szerdai döntésében vállalta, hogy az illetménykiegészítéshez szükséges - 1,8 milliárd forintos - többletforrást biztosítja a honvédelmi költségvetés számára.

Hende Csaba az értekezleten szólt arról is, hogy a Századvég legutóbbi reprezentatív felmérése szerint a magyar emberek 99,5 százaléka elfogadhatónak, jónak, vagy kiválónak értékelte a Magyar Honvédség munkáját.