Vágólapra másolva!
Adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt. Simon a kihallgatáson mindent tagadott.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt "az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntettének, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettének, valamint két rendbeli magánokirat-hamisítás vétségének megalapozott gyanúja miatt" - közölte az ügyészség kedden.

A megalapozott gyanú lényege szerint Simon Gábor 2008 januárjában Ausztriában értékpapírszámlát nyitott, amelyre 2008. januárjában 575 000 eurót, 2009 áprilisában pedig 162 954 dollár készpénzt fizetett be. Ezen összegeket Simon Gábor a 2009., illetve a 2010. évekre vonatkozó adóbevallásaiban nem tüntette fel, és az ezen jövedelmei után fennálló adófizetési kötelezettségének nem tett eleget - írta közleményében az ügyészség.

Ezen túlmenően Simon Gábor 2012. és 2013. években az Országgyűlés mentelmi bizottságának átadott vagyonnyilatkozataiban nem tüntette fel a bankszámlán lévő összegeket, így vagyoni viszonyai tekintetében mindkét évben valótlan tartalmú nyilatkozatot tett.

Simon Gábor a gyanúsítotti kihallgatáson tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és a gyanúsítással szemben panasszal élt. A gyanúsított szabadlábon védekezik.