Orbán: Magyarország az abszurd világok egyike

Vágólapra másolva!
Mert nem támogatja mindenki a rezsicsökkentést.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök azért gondolja ezt, mert a magyar politikai közvélemény nem támogatja egységesen a rezsicsökkentést, bár ő korábban azt gondolta, nem is lesz olyan ellenzéki párt, amely szembemenne vele.

"Magyarország tényleg az abszurd világok egyike. Hogy lehet ellenezni egy rezsicsökkentést, amikor ez mind a tízmillió magyar embernek jó?" – tette fel a kérdést a kormányfő a Kossuth Rádióban.

Még alacsonyabb rezsi és minden magyar embernek megélhetést biztosító munka – jelölte ki a két, az ország elé reálisan kitűzhető célt Orbán, aki nem aggódik a forint gyengülése miatt, mert mint mondta, az ország több árut állít elő és ad el külföldön, mint amennyit behoz.

"Nem szorulunk külföldi finanszírozásra, legfeljebb a mindenkori államadósságunk megújítása, a lejáró pénzek megújítása jelent feladatot" – magyarázta, és a kormány gazdaságpolitikai eredményeinek sorolása mellett megerősítette, hogy 2016-ra négyszázalékos bővülést terveznek.

Az ukrajnai helyzetről azt mondta, "mindenkire figyelünk, fel vagyunk készülve minden eshetőségre". Hozzátette, a Kárpátalján élő magyarok körében aggodalom ugyan van, de nyugtalanság nincs, eddig nem érkezett hír tömegesen bajba jutott magyar családokról, ezért nem tapasztalható áramlás Magyarország felé.

Elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben az Ukrajnában működő atomerőművekre is figyelni kell, ezért a határ közelébe rendelték a sugármérésre alkalmas eszközöket.