Orbán: Megerősítettük és megtisztítottuk a rendőrséget

Orbán a rendőrök tiszthelyettes-avatásán
Budapest, 2014. február 22. Vörös Roland rendőr őrmester előmondja az eskü szövegét a rendőr és tűzoltó tiszthelyettesek eskütételén Budapesten, a SYMA-csarnokban 2014. február 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A kormányfő szerint a tisztességes embereket védi a törvényi környezet.
Vágólapra másolva!

A kormány az elmúlt négy évben megerősítette a rendőrséget, így ma már az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét, emellett kemény, de igazságos, a tisztességes embereket védő törvényi környezetet teremtett - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csaknem 1400 rendőr és tűzoltó tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén. Mára 3500-zal több rendőr teljesít szolgálatot az utcákon, mint négy évvel ezelőtt.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a rendőr és tűzoltó tiszthelyettesek eskütételén 2014. február 22-én. Mögötte Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke (b), Tállai András önkormányzati államtitkár (b2), Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b3), Pintér Sándor belügyminiszter (j3), Papp Károly országos rendőrfőkapitány (j2) és Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője (j). Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormányfő beszédében azt is hangsúlyozta, hogy megtisztították a rendőrséget azoktól, akik a bűn oldalára álltak, és korszerűbbé tették a rendvédelmi munka feltételeit.

Szavai szerint az egyenruha erőt és tartást ad, az egyenruhás szolgálat mindig kiemelkedő felelősséggel jár, "a mundér kötelez", ezért akárki nem viselhet egyenruhát.

Rendőr és tűzoltó tiszthelyettesek esküsznek. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor beszéde végén elengedhetetlennek nevezte a rendőri hivatás megbecsülését, hogy az ezt a pályát választók biztos jövőt láthassanak maguk előtt, amiért ugyanakkor Magyarországnak még sokat kell tennie. Végül azt kérte az összegyűltektől, legyenek példamutatóak, feddhetetlenek és hűek az esküjükhöz, mert nagymértékben múlik rajtuk, hogy milyen lesz az ország.

Sok-sok rendőr Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormányfő egyébként pár hete, a választások előtt két hónappal jelentette be, hogy a rendőrök egy részének bérét megemelik.