Őrizetbe vették Tanyi Györgyöt a Romkert felgyújtása miatt

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették a rendőrök, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte Tanyi Györgyöt, akit a Romkert nevű szórakozóhely hét évvel ezelőtti felgyújtásának ügyében gyanúsítják - írja az Index. Az Erzsébet híd budai lábánál fekvő szórakozóhely felgyújtásában egy biztonsági őr életét vesztette.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban vasárnap annyit közölt az Index-szel, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halált okozó közveszély okozása bűntette, valamint testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - fogva tartása mellett - T. György budapesti lakos ellen.

Az Index szerint Tanyi az éjszakai élet egyik ismert figurája, aki a kilencvenes években volt igazán a topon. Az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás rendőrségen tett vallomásai szerint míg Portik az Energol nevű cégnek volt a fő katonája, addig Tanyi a Conti-Carnak. A Conti-Car vezetője az a Radnai László volt, aki később az egyik koronatanúja lett azokban a leszámolásos ügyekben, amelyekkel Portikot vádolják, így például Prisztás József 1996-os meggyilkolásában.

Korábban azzal vádolták, hogy egy társával együtt ő gyújtotta fel a MOM Park egyik éttermét még 2009-ben. Ebben az ügyben azonban a bíróság felmentette.