Csak a gyerekfarsangról tiltották ki a bohóc leleplezőjét

Vágólapra másolva!
A szombathelyi Szent Kvirin plédánusának nem tetszett, hogy beárulták egyik munkatársát, aki az Összefogás egyik rendezvényén bohóckodott, de nem tiltott ki senkit, csak a szivárogtatót nem engedték a gyerekek közelébe. 
Vágólapra másolva!

Szombathelyen lelepleződött egy bohóc, aki az Összefogás rendezvényén akciózott korábban. A Nyugat.hu cikkében megnevezett H. László a Szent Kvirin Plébéniához tartozó Don Bosco Oratórium segítője, kilétét a felekezet egy másik segítője, Horváth Bence fedte fel a portálnak.

Csány Péter plébánus szerint nem volt titok, hogy H. László a bohóc. Elmondása szerint a H. Lászlót ismerők könnyen rájöhettek erre, nem maszkírozta el annyira magát, és egyébként sem rejtette véka alá politikai beállítottságát, de a plébánus szerint eddig nem a politika nem volt téma a közösségben.

Horváth Bence tette viszont nem tetszett nekik, mert mindenkinek magánügye, hogy melyik politikai oldallal szimpatizál. A sajtóban korábban megjelent az a hír, hogy a plébánus örökre eltiltotta Horváthot a felekezet minden rendezvényéről, Csány viszont azt mondta a lapunknak, hogy ez nem igaz.

Csány szerint csupán annyi történt, hogy Horváthot nem engedték be a gyerekfarsangra, ahova egyébként sem mehetett volna be, mert azon a rendevényen nem kérték a segítségét. A gyerekek miatt pedig csak az mehetett be, akinek dolga volt ott.