Iskolaudvaron ekézték Gyurcsányt és Bajnait

Vágólapra másolva!
A CÖF két plakátja egy szegedi iskola udvarán állt, szabálytalanul.
Vágólapra másolva!

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) két óriásplakátja több mint egy hétig állt a Szegedi Arany János Általános Iskola udvarán – írja a delmagyar.hu. A Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát, Bajnai Gordont és Hagyó Miklóst gyanúsítottként ábrázoló plakát ezzel több törvényt is megsértett. A reklámtörvény szerint az iskolákban tilos reklámozni, a köznevelési törvény pedig a politikai tevékenységet tiltja.

A plakátok megosztották a szülőket. Van, aki azt mondta, hogy a politikának semmi keresnivalója nincs egy iskola területén, más úgy vélte, mivel a plakátok nem az iskola felé néztek, nem volt velük probléma.

Az iskola működtetője a Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (NGSZ), amelynek igazgatója, Kardos Kálmán a delmagyar.hu hírportálnak azt mondta intézkedtek a plakát letakarásáról, majd az óriásplakát-tartó szerkezet eltávolításáról. A plakátokat péntek reggelre szedték le. Kardos szerint korábban nem szúrt szemet az óriásplakát, mert egyrészt szokásos plakátnéző távolságból nem tűnik fel, hogy nem közterületen, hanem az iskola területén van, másrészt az iskola felől nem látható a reklámfelülete, ugyanis háttal áll. A plakátok ottléte azonban szerinte egyértelműen jogszabálysértő volt.