Nem szabadulhat a skálás gyilkos

Vágólapra másolva!
B.L.-lel elbeszélgettek, és úgy találták, még maradnia kell.
Vágólapra másolva!

A büntetés-végrehajtási bíró mellőzte az életfogytig tartó fegyházbüntetését töltő B. L. feltételes szabadlábra bocsátását. Az elítélt több más bűncselekmény mellett a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, így egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt tölti büntetését, az ítélet szerint részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt.

B.L.-t 1994-ben fogták el, a gyilkosságokat 1992-ben követte el társával, aki azóta öngyilkos lett egy másik fegyházban. Az életfogytig tartó büntetés az ítélet kihirdetésekor még 20 évet jelentett, ezért merülhetett fel most a feltételes szabadlábra bocsátás.

A bíróság a döntés előtt megvizsgálta a fegyház által kiállított szakvéleményt, és az elítéltet is meghallgatta, a szabadlábon való későbbi életével kapcsolatos szándékairól kérdezte. Ezek alapján azonban úgy találták, hogy a büntetés célja nem érhető el, csak a fogvatartott fegyházban tartásával.

A feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét legközelebb 2016-ban vizsgálják. A bíróság végzése nem jogerős, az elítélt és védője fellebbezett.