Kósa Lajos tovább birkózik az őszödi hazugsággal

Vágólapra másolva!
Kósa Lajos újra nyilatkozott arról, hogyan ismerte meg az őszödi beszédet. A TV2 Mokka című műsorában most megint egy olyan verzióval állt elő, ami nem teljesen fedi korábbi történeteit. Kósa most kijelentette, hogy valóban ismerte a beszédet a nyilvánosságra kerülés előtt, de nem játszották le neki, hanem csak a tartalmát mondta el neki valaki.
Vágólapra másolva!

Többször is ellentmondásba keveredett eddig Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke azzal kapcsolatban, mikor ismerte meg az őszödi beszédet. Miután nyilvánosságra hozta az Alkotmányvédelmi Hivatal az ősződi beszédről szóló jelentések egy részét, kiderült az is, hogy a Fideszből több politikus is ismerhette a beszédet a nyilvánosságra kerülése előtt.

Kósa ezután az ATV-nek azt mondta, hogy egy miskolci ismerőse játszotta le neki a beszédet a nyilvánosságra kerülése előtt, maajd egy nappal később a Kossuth rádiónak már arról beszélt, hogy csak a beszéd létezéséről voltak információi. Ezután a Fidesz sajtóosztályán keresztül hiába kérdeztük a politikust, nem válaszolt.

A Fidesz alelnöke most a TV2 Mokka című műsorában egy újabb verzióval állt elő. Most azt mondta, hogy ismerte a beszédet, de csak a tartalmát. Ráadásul szerinte "sok ember" ismerte előtte a beszédet tartalmilag. Kósa ezt mondta a Mokkában, amikor a műsorvezető szembesítette az eddigi ellentmondásokkal.

Kósa: Sok embert ismerek, aki a beszéd nyilvánosságra kerülése napján még a Kossuth Rádió előtt egyébként tudott tartalmilag arról, hogy volt egy ilyen beszéd.

Műsorvezető: De ön is tudott.

Kósa : Igen, mert ezt elmondtam. Nem ismertem a beszédet, csak tudtam, hogy van egy ilyen, és néhány részletet tartalmilag ismertem.

Műsorvezető: De azt mondta, hogy a miskolci barátja bejátszotta.

Kósa: De most mondtam az előbb, biztos nem figyelt. Tudtam, hogy van egy ilyen beszéd, és tartalmilag mondtak belőle néhány részletet. Hogy Gyurcsány beismerte, hogy hazudtak, hogy becsapták az országot, hogy hamisították az adatokat, hogy nem kormányozták az országot. De ez nem azt jelenti, hogy a beszédet ismertem. Csak tartalmilag. De sok ilyen ember van, nem ez a dolognak a veleje.

Kósa Lajos nem árulta el, hogy ki az a "sok ember", aki még ismerte tartalmilag ezt a beszédet, és azt sem mondta meg, hogy ki ismertette vele tartalmilag a beszédet.