Rejtélyes lobbicégben kezd új életet Zuschlag János

A Zuschlag consulting weblapja, screenshot, Zuschlag János tanácsadó cége
Vágólapra másolva!
Zuschlag János egy interjúban azt mondta, a nevét viselő tanácsadó cégben végez munkát a szabadulása óta. Az egykori MSZP-s politikus által említett vállalkozás ugyan nem létezik, de van egy azonos nevű weboldal, amely többek között lobbizási szolgáltatásokat kínál.
Vágólapra másolva!

Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő a Napi Gazdaságnak adott interjújában többek között azt mondta, hogy a Zuschlag Consulting Kft. nevű cég munkáját segíti, ezzel foglalkozik, amióta letöltötte hat éves börtönbüntetését.

Ilyen nevű cég nincs a cégnyilvántartásban, de van egy Zuschlagconsulting.hu nevű, meglehetősen nehézkesen működő weboldal. Az "elérhetőségek" alatt egy olyan cég (Sze-Zusz Kft.) szerepel, amelynek egyik tulajdonosa egy Zuschlag vezetéknevű nő. A Kapcsolat menüpontban ugyanakkor egy olyan térképet adnak meg, amely az amerikai Dallas városának egyik masszázsszalonjára mutat.

A Zuschlag Consulting honlap nyitóoldalán Zuschlag János képe jelenik meg ezzel a kísérő szöveggel: "Sokan még ma is fenntartással viseltetnek a lobbizás iránt, még akkor is, ha egyre világosabban látszik, hogy jelentősége és szerepe a politikai folyamatokban mára rendkívül megnőtt, nem utolsósorban azért, mert mind a hazai, mind a nemzetközi politikai környezetre az egyre bonyolultabb döntéshozatali rendszer, az egyre több egymás mellett érvényesülni próbáló érdek, és az egyre több döntéshozó és véleményvezér megjelenése a jellemző".

A Zuschlagconsulting.hu nyitóoldala Forrás: Zuschlag consulting

Zuschlag Jánost azért ítélték el, mert fiktív civil szervezetek nevében összesen 75 millió forintot vett fel. Az interjúban most azt állítja, hogy a nevét viselő cég egyebek között üzletviteli tanácsadással, adótervezéssel, coachinggal foglalkozik.

Az egykori politikus az interjúban többek között azt állítja, hogy 50 millió forint kenőpénzt kapott az MSZP-től, nejlonszatyorban. Simon Gábor ügyéről az a véleménye, hogy menthetetlen, Gyurcsány Ferencről pedig azt állította, hogy mindenről tudott, egykori sportminiszterként a tárcánál folyó korrupció felett is szemt hunyt.