"Ha kell, emelt fővel vonulok börtönbe"

Vágólapra másolva!
Apácák mosnak Biszku Bélára, a volt belügyminiszter a Blikknek beszélt erről. Kiderült az is, mekkora a nyugdíja.
Vágólapra másolva!

Igazságtalannak tartja az ellene indított eljárást, és az időzítés miatt figyelemelterelésnek az embereket érintő problémákról. Reméli, hogy nem kell börtönbe mennie, de ha mégis, azt emelt fővel teszi, mondta Biszku Béla egykori belügyminiszter a Blikknek. Az idén 93 éves Biszku ellen tavaly októberben emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség háborús bűntett és más bűncselekmény miatt, a pere ma kezdődik.

A Blikk beszámolója szerint a volt politikus egy 66 négyzetméteres földszinti lakásban él, irgalmas rendi nővérek járnak hozzá mosni, takarítani, látogatja és segíti a húga, az unokaöccse "és egy kedves szomszédasszony". Az utcán már nem sokan ismerik fel, de aki igen, az is barátságosan közelít felé. "Nem köptek le az utcán, nem támadtak rám, sőt, akik felismernek – leginkább idős emberek –, azok közül sokan odajönnek hozzám, kezet ráznak velem, és jó egészséget kívánnak" – mondta.

A volt politikus nem érti, miért vádolták meg, sortűzre soha nem adott parancsot, 56-ban nem volt belügyminiszter, mondta a Blikknek. Biszku nyugdíja 268 ezer forint, derül ki az interjúból.