Megvertek egy Fidelitas-aktivistát Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
A Fidelitas feljelentést tett, a rendőrség nem árulja el, hogy mi történt, de az biztos, hogy elhatárolta egymástól a DK-szimpatizánsokat és a fidelitasosokat. 
Vágólapra másolva!

A Fidesz közlése szerint megrugdosták a Fidelitas aktivistáját Gyurcsány Ferenc nyíregyházi rendezvényén hétfő délután. A kampányeseményen részt vevő feleket a rendőrség elkülönítette egymástól. A történtekkel kapcsolatban a Fidelitas feljelentést tett.

Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke szerint a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének Kossuth téren megtartott kampányrendezvényén egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

Az eset után a Fidesz nyíregyházi szervezete bocsánatkérésre szólítja fel Gyurcsány Ferencet, "az eset szemtanúi szerint ugyanis egyértelmű, hogy a DK elnöke hergelte fel hallgatóságát, az egyébként a rendezvényt semmilyen módon nem zavaró fiatalok ellen" – áll a közleményben.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ugyanakkor semmiféle fizikai atrocitás nem volt tapasztalható Gyurcsány Ferenc hétfői nyíregyházi rendezvényén, az ellenzéki párt szerint csak a Fidesz provokációjáról van szó.