Keresztülment a tehervonat egy kocsin Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Három sérült van, egyelőre nem tudni, hogy történt a baleset.
Vágólapra másolva!

Hárman megsérültek, amikor tehervonattal ütközött egy személygépkocsi szerdán Kecskeméten - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a baleset a Csabay Géza körúton, a vasúti átjáróban, eddig tisztázatlan körülmények között történt. A balesetben az autóban utazó három ember sérült meg. A katasztrófavédelem a honlapján azt írta: az ütközés következtében egy ember életveszélyesen, egy súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg.

Az életveszélyesen megsérült utast a kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki a járműből, az ő életéért a mentők a helyszínen küzdenek. A másik két utast a mentők kórházba vitték.

A tehervonat a vasúti átjáróban vesztegel, ezért a műszaki mentés és a helyszínelés idejére lezárták a forgalom elől a vasúti átjáró környékét. A rendőrség tájékoztatása szerint a forgalmat kerülőútra irányítják.

A Mávinform az MTI-vel azt közölte: a személygépkocsi a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol összeütközött a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonalon, Hetényegyháza és Kecskemét-Máriaváros között közlekedő, Kecskemétről Lajosmizse irányába tartó tehervonattal.

A rendőrségi helyszínelés ideje alatt vonat nem közlekedhet ezen a szakaszon. Az utasokat Hetényegyháza és Kecskemét között autóbusz viszi. A menetrend szerinti vasúti közlekedés a kora esti órákra állhat helyre.