Simon Gábor több más számláját is megtalálták

Vágólapra másolva!
Újabb, Simon Gáborhoz köthető számlákat találtak a hatóságok. Az Mno.hu szerint tízmilliós forgalmuk volt a számláknak, az egyik egyenlege januárban 62 millió forint volt.
Vágólapra másolva!

Több újabb, Simon Gábor volt szocialista elnökhelyetteshez tartozó bankszámlát azonosítottak a hatóságok a Simon-ügyben végrehajtott házkutatások és banki információk alapján – írja az Mno.hu. A portál szerint az egyik számlán idén januárban kétszázezer euró (62 millió forint) volt, de korábban egymillió eurót meghaladó ki- és befizetések is történtek.

A lap úgy tudja, hogy az egyik számlát a salzburgi Bankhaus Carl Spängler & Co. AG-nál vezették. Ennek egyenlege 2014. január 23-án 199 977 euró volt. A Simon Gábor nevére szóló számlát 2008. január 28-án nyitották. A számla forgalma 2008 és 2010 között volt a legsűrűbb, ekkor néhány naponta voltak a banknál nagy összegű, esetenként egymillió eurót is elérő készpénzes be- és kifizetések, és tőzsdén kívüli értékpapír-vásárlások. 2011. április 4-én a számla egyenlege például 762 346 euró volt - írja az Mno.hu.

Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, illetve felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják. Március 10-e óta őrizetben, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A Magyar Nemzet írt először arról is, Simon Gábornak egy bécsi számlán több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.