A héten tovább tartanak nyitva az okmányirodák

Vágólapra másolva!
Azért, hogy vasárnapig mindenki megújíthassa az iratait, és szavazhasson.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten a megszokottnál tovább tartanak nyitva az okmányirodák, hogy a vasárnapi országgyűlési választásra az ügyfelek szükség esetén megújíthassák vagy pótolhassák a személyazonosításra alkalmas okmányaikat.

A választáson való részvétel feltétele, hogy a választó érvényes okmánnyal igazolja a személyazonosságát és a lakcímét, vagy személyi azonosítóját. Az ügyfelek a hosszabban nyitva tartó okmányirodákban megújíthatják vagy pótolhatják a személyazonosításra alkalmas okmányokat (állandó vagy ideiglenes személyi igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), valamint a lakcímigazolványt.

Az ország valamennyi okmányirodája hétfőn és kedden a megszokottnál tovább tart nyitva, szerdától péntekig pedig legalább 18 óráig várják az ügyfeleket. A megyei jogú városok és Budapest több okmányirodájában a hétvégén is intézhetik majd az ügyeket az állampolgárok: szombaton 8-tól 18 óráig, vasárnap pedig 8-tól 19 óráig.

Emellett az okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakokban mindennap reggel 8-tól este 8 óráig lehetőség van az ügyintézésre.