A Fidesz levelet küld a szimpatizánsainak

Vágólapra másolva!
A héten minden szimpatizáns kap egy levelet a Fidesztől, amiben elolvashatják, hogy sorsdöntő lesz a vasárnapi választás, az egyfordulós rendszerben nem lehet javítani. De szóba kerül, hogy mennyi jó dolog történt az elmúlt négy évben, és, hogy újra összeállt a "Gyurcsány-koalíció".
Vágólapra másolva!

A kormánypártok támogatására szólított fel az április 6-i választáson Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfőn. Kósa sajtótájékoztatóján azt nevezte a legfontosabbnak, hogy mindenki elmenjen szavazni, és ne ossza meg voksát az egyéni és a listás jelöltek között.

Utalt arra, hogy noha vannak eltérések a hétvégi politikai rendezvények létszámbecsléseiről, a nagyságrendek mutatják, hogy a Fidesz és a KDNP szimpatizánsainak száma lényegesen nagyobb. Hozzátette ugyanakkor, hogy nemcsak buzdításra, szimpátiára van szükség, hanem voksokra is.

Ismertette, hogy a voksolás előtti héten hat nagygyűlést tart Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz és a KDNP kormányfőjelöltje. Hétfőn Baján, kedden Dombóváron, szerdán Mezőkövesden, csütörtökön Győrben, pénteken Szegeden, szombaton Debrecenben lesz nagygyűlés.

Emellett minden szimpatizánsuknak levelet küldenek, amelyben a többi között az elért eredményeket veszik sorra. Ebben leírják, hogy április 6. sorsdöntő lesz, az egyfordulós rendszerben nem lehet javítani. Jelzik azt is, hogy az elmúlt négy évben talpra állították a gazdaságot, új munkahelyek százezreit teremtették, és mindehhez erős támogatásra volt szükség. A dokumentum azt is rögzíti, hogy összeállt a "Gyurcsány-koalíció", és nem lehet azok kezére adni az országot, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették. Megjegyzik azt is, hogy a Jobbik a Fidesz ellenzéke.

Szerinte a hétvégén az is kiderült, hogy a Simon-ügy nem korlátozott, hanem általános probléma, s vannak olyan számlák a volt MSZP-s elnökhelyettes nevén, amelyeken rövid idő alatt millió eurós forgalom volt. Szerinte az ügyet tisztázó nyilatkozat elmaradása csak azzal magyarázható, hogy ez valójában nem Simon Gábor pénze, akkor viszont nem lehet másé, mint az MSZP-é. Kósa Lajos felszólította az MSZP-t és szövetségeseit, hogy tisztázzák a Simon-ügyet. Ha nem teszik ezt meg a választás előtt, úgy nem méltóak arra, hogy parlamenti erő legyenek - mondta.