Óriási tetőkertben sütkérezhet Rogán

Vágólapra másolva!
A Pasa Parki luxuslakás alapító okirata szerint egy 95 négyzetméteres tetőkert is tartozik Rogán Antal lakásához. A tetőkert nem szerepel külön tulajdoni lapon, ezt is nem is írta bele Rogán a vagyonnyilatkozatába, amit már korábban kétszer módosított. 
Vágólapra másolva!

A Pasa Parki luxuslakás alapító okirata szerint Rogán Antal lakásának teljes területe 185 négyzetméter, és tartozik hozzá egy 95 négyzetméteres tetőkert is. A Facebookon közétett alapító okirat szerint a tetőkert négyzetméterenkénti közös költsége harmada a lakások négyzetméterenkénti közös költségének. Ha a tetőkert négyzetméterárra is így aránylik a lakások négyzetméterárához, akkor az értéke körülbelül 20 millió forint.

Rogán Antal az elmúlt napokban már kétszer is módosította a vagyonnyilatkozatát, de a tetőkert nem szerepel benne. Március 21-én eszébe jutott, hogy a Pasa Parkban lévő lakás nemcsak fele részben, hanem teljes egészében az ő tulajdona. Március 31-én azt is beleírta a vagyonnyilatkozatba, hogy a 149 négyzetméteres lakáshoz hozzáépítettek egy télikertet, és rendelkezik egy nagyjából 40 négyzetméter nagyságú teremgarázzsal és tárolóval is.

Rogán Pasa Parki szomszédja, Varga Mihály is módosította a vagyonnyilatkozatát egy nappal később, hiszen korábban ő is lefelejtette a dokumentumról a lakáshoz tartozó teremgarázst és tárolót. Ezek a társasház osztatlan közös tulajdonát képezik, viszont Varga szerint az ebben lévő tulajdoni hányadot is fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban.

Az Origónak nyilatkozó ingatlanjogi szakértő szerint az ingatlannak csak azon részeit kell feltüntetni a vagyonnyilatkozatban, amelyek külön helyrajzi szám alatt, külön tulajdoni lapon szerepelnek. Elképzelhető, hogy a tetőkert a társasház osztatlan közös tulajdonába tartozik, viszont a teremgarázzsal és a tárolóval ellentétben nem szerepel különálló tulajdoni lapon.