Gyárfás Tamásra vallott Tasnádi a Fenyő-gyilkosság perében

Vágólapra másolva!
Tasnádi Péter arról beszélt a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán, hogy Gyárfás Tamás meg akarta tőle rendelni Fenyő megölését, de ő nem vállalta. A tárgyaláson megjelent Gyárfás is, de a bíróság őt nem akarta meghallgatni.
Vágólapra másolva!

A Fenyő-gyilkosság büntetőperében tanúként meghallgatott Tasnádi Péter a Fővárosi Törvényszéken csütörtökön arról beszélt, hogy egy ismert médiaszemélyiség meg akarta bízni Fenyő János megölésével. A védelem által megidézni kért Tasnádi Péter azt mondta, hogy milliókat kapott a tárgyaláson megnevezett médiavállalkozótól, akit azonban becsapott, mert esze ágában sem volt gyilkosságba keveredni.

A tárgyalóban sokan nevetve hallgatták a kalandos történetet, amelyet a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő tanú kedélyesen mosolyogva adott elő. A bíró az egyébként megidézett médiaszemélyiség meghallgatását nem is tartotta szükségesnek, amikor benyitott terembe, nyomban el is bocsátotta.

Az ismert médiaszemélyiséget az MTI tudósítója nem nevezte meg, a Pesti Srácok tudósításából viszont kiderül, hogy Tasnádi Gyárfás Tamásról, a Magyar Úszószövetség elnökéről, a Nap TV korábbi tulajdonosáról beszélt. Gyárfás neve nem először merül fel a Fenyő-gyilkosság ügyében, korábban a lehetséges felbujtók között rebesgették a nevét, főleg azért, mert egy 2004-ben lefoglalt, aztán a nyomozásban bizonyítékként kezelt videofelvételen Fenyő egykori pszichológusa többek között őt említette meg név szerint Fenyő ellenfelei közül.

A vád szerint Fenyő János médiavállalkozót, a Vico vállalatcsoport vezetőjét 1998-ban a szlovák állampolgárságú, több más súlyos bűncselekménnyel is megvádolt Jozef R. lőtte le géppisztollyal Budapesten. Lehetséges felbujtóként kezelte a rendőrség Portik Tamást, aki ellen több leszámolásos ügyben is folyik nyomozás, a Prisztás-gyilkosság ügyében pedig első fokon már ítélet is született ellene.