Eltüntettek több ezer tonna műtrágyát

Vágólapra másolva!
Műtrágya-nagykereskedőket ítéltek el pénteken a Debreceni Törvényszéken. 8 év, illetve 7 év börtönbüntetést kaptak, és személyenként 3,4 milliárd forintos vagyonelkobzást is tartalmazott az ítélet.A vád szerint a műtrágya-nagykereskedelemmel foglalkozó K. Kft. 2008-ban több ezer tonna műtrágyát vásárolt külföldről. A cégnek három bank hitelezett, és a kft. a műtrágya tulajdonjogát a törlesztés teljesítéséig átengedte a pénzintézeteknek. A cég azonban nem fizetett, a műtrágya pedig eltűnt. A vád szerint a kft. mintegy nyolcezer tonna áruval nem tud elszámolni, s összesen több mint hatmilliárd forint kár érte a három pénzintézetet. A Debreceni Törvényszék a kft. két vezetőjét folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt ítélte el. Előzetes letartóztatásba helyezték őket, az ítélet még nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

Műtrágya-nagykereskedőket ítéltek el pénteken a Debreceni Törvényszéken. 8 év, illetve 7 év börtönbüntetést kaptak, és személyenként 3,4 milliárd forintos vagyonelkobzást is tartalmazott az ítélet.

A vád szerint a műtrágya-nagykereskedelemmel foglalkozó K. Kft. 2008-ban több ezer tonna műtrágyát vásárolt külföldről. A cégnek három bank hitelezett, és a kft. a műtrágya tulajdonjogát a törlesztés teljesítéséig átengedte a pénzintézeteknek. A cég azonban nem fizetett, a műtrágya pedig eltűnt. A vád szerint a kft. mintegy nyolcezer tonna áruval nem tud elszámolni, s összesen több mint hatmilliárd forint kár érte a három pénzintézetet.

A Debreceni Törvényszék a kft. két vezetőjét folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt ítélte el. Előzetes letartóztatásba helyezték őket, az ítélet még nem jogerős.