Hat évet kapott a rejtélyes dombegyházi öngyilkosság okozója

Vágólapra másolva!
Folytatólagosan elkövetett zsarolás és csalás miatt hat év börtönbüntetésre és hat év közügyektől való eltiltásra ítélték azt a férfit, aki öngyilkosságba kergetett egy dombegyházi öregurat. Azzal zsarolta, ha nem ad neki pénzt, elterjeszti róla, hogy pedofil.
Vágólapra másolva!

A Battonyai Járásbíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletéről a Beol.hu tudósított. Amint arról az Origo korábban részletesen is beszámolt, a tavaly nyári öngyilkosság megrázta a Békés megyei Dombegyház lakóit. Az idős urat mindenki kedvelte, tsz-elnökként és a helyi néptáncosok támogatójaként is rengeteget tett a községért.

A most elítélt B. Cs. több mint százszor követelt tőle pénzt, és bár senki sem hitte el, hogy az idős férfi pedofil lett volna, az öngyilkossága előtt azzal zsarolta meg, hogy feltölt egy videót az internetre, amelyen a volt tsz-elnök fogdossa őt. A dombegyházi férfi tartott attól, hogy a vádlott híresztelésének a falu közössége hitelt ad, ezért három egymást követő napon összesen 495 ezer forintot adott neki, majd öngyilkosságot követett el. B. Cs. kisebb-nagyobb összegekben így összesen 9,7 millió forintot kapott kölcsön az áldozattól.