Papcsák az ellene folytatott gyűlöletkampánynak tudja be a vereségét

Vágólapra másolva!
Zugló fideszes polgármestere, a választási körzetében az MSZP-s Tóth Csabával szemben alulmaradó Papcsák Ferenc szerint az emberek inkább pártokra, mintsem személyekre szavaztak április 6-án. Az MSZP kampányát megosztónak és gyűlöletkeltőnek minősítette, de Zugló az eredmények ellenére sem marad ellenzékben, mert listáról bejutott az Országgyűlésbe, és a kerület két fideszes képviselőt is küld a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

A Hungária körgyűrű mentén a fővárosban a baloldali összefogás nyerte a választásokat, Papcsák Ferenc ezt a részt csak vörös félholdnak nevezi a Zuglói Lapoknak adott interjújában. Úgy gondolja, hogy a baloldali szavazók ide szorultak vissza, ezek a választókerületek számítanak az utolsó bástyáknak. Saját eredményével kapcsolatban azt fejtegeti, hogy a szavazók sokkal inkább pártokra, és nem személyekre szavaztak április 6-án, és sajnálatos módon hittek az MSZP megosztó gyűlöletkampányának. „Zuglóban ez teret nyert, nem örülök neki” – mondja Papcsák Ferenc.

A polgármester emlékeztet arra, hogy a kampányban korábban azt mondta, Zugló nem maradhat ellenzékben, és nem is maradt, mert ő a fideszes lista 60- helyéről bejutott a parlamentbe, így a kerület két képviselővel is jelen lesz az új országgyűlésben. „Amikor ezt megalkottuk, már tudtam, hogy képviselő leszek, köszönöm a választóimnak a sok szavazatot és a bíztatást” – mondja.

Arra a kérdésre, hogy együttműködik-e a körzetében nyertes Tóth Csabával, azt válaszolja, hogy nem foglalkozott ellenfele személyével, mert nagy a szakadék a gondolkodásuk között, de szükség esetén támogatni fogja. Úgy véli azonban, hogy a teljes kampány az ő személyes lejáratásáról szólt, amelynek végül ez lett az eredménye.