Fogház fenyegeti a megrögzött vicsorgót

Vágólapra másolva!
Letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség egy visszaeső gyöngyösi férfira, aki hónapokon át vicsorogva és köpködve zaklatott az utcán egy kisgyerekes nőt.
Vágólapra másolva!

K. Zoltán 2012 őszén az utcán figyelt fel a fiatal családanyára, és elhatározta, hogy molesztálni fogja – írja a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye. Ezután közel egy éven át mindennapos gyakorisággal figyelte az utcán a sértettet, „útját állta, majd fogait kivillantva rávicsorgott, miközben a kezeivel a levegőben hadonászott”, és többször a nő autójának a szélvédőjét is leköpte.

A zaklató tavaly nyáron lendült bele igazán, két héten át reggel és délután is megvárta kisgyerekes anyukát a gyöngyösi óvodánál, „és ilyenkor újabb vicsorítások közepette megpróbálta őt is leköpni”, napközben pedig az óvoda kerítésén túlról, jól láthatóan figyelte az óvoda udvarán játszó gyereket. A megfélemlített nő végül a rendőrséghez fordult.

K. Zoltánt korábban, 2011-ben már elítélték többrendbeli zaklatásért, akkor 11 hónap fogházbüntetést kapott, amelyet háromévi próbaidőre felfüggesztettek. Az ügyészség most végrehajtandó szabadságvesztést, egyben a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta.