Hoffmann Rózsa nem lesz államtitkár

Vágólapra másolva!
Nem Hoffman Rózsa felel majd a közoktatásért az új kormányban, de a szakterületén dolgozik tovább, jelentette be a KDNP. Utódja a kiszivárgott információk szerint Hoppál Péter lehet.
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját, az oktatásügyben más feladatot kap – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Hír TV-nek.

Hoffmann Rózsa egy másik témában tartott sajtótájékoztatón csütörtök délután azt mondta: az elmúlt négy évben megújult a köznevelés rendszere, szerinte egy gondosan végiggondolt átalakítás közepén vannak, április 6-án pedig a választók arra szavaztak, hogy folytassák, de hogy ki, milyen poszton teszi ezt, az szerinte másodlagos.

A leköszönő államtitkár elárulta, hogy még februárban jelezte Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek hogy a következő ciklusban nem neki kellene folytatnia a munkát, de akkor erre hivatalos választ nem kapott, ezért most nem akar ennél többet mondani.

Munkatársunk csütörtök délelőtt beszélt Hoffmann-nal a Fidesz választmányi ülésének helyszínén, az államtitkár ekkor még elhárította a jövőjére vonatkozó kérdéseket. Azt mondta, az államtitkárok még nem kerültek sorra a kormányátalakítási beszélgetéseken, az emberierőforrás-miniszter fog dönteni arról, hogy ki lesz az oktatási államtitkár.

Az Origo a múlt héten számolt be arról, hogy Orbán több interjúban is szóvá tette, hogy elégedetlen az oktatásban elért eredményekkel. „Tartalmi újításokra van szükség” – mondta a Kossuth Rádiónak. Az MTV-nek pedig úgy fogalmazott, hogy az oktatásban nincs ok elégedettségre. Ez alapján arra lehet következtetni írtuk akkor , hogy Hoffmann Rózsakimarad a következő kormányából.

Mivel Pokorni Zoltán biztosan nem lesz képviselő, a Fideszben többen azzal számolnak, hogy Hoffmann az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöki posztjával vigasztalódhat. A minisztériumból származó információnk szerint az államtitkári poszton Hoppál Péter Fidesz-szóvivő követheti.

Ami Hoffmann Rózsa további sorsát illeti: az MTI szerint a neve felmerült a Nemzeti Pedagógus Kar lehetséges vezetőjeként is (ezt az ő államtitkári ideje alatt hozták létre tavaly).

Hoffmann márciusban beszélt arról, hogy nem volt hibátlan minden intézkedés. "A gyors átalakulás problémát okozott sokaknak, ezt belátom, mégis azt kell kérnem minden oktatásügyi szereplőtől, azt mérlegelje, hogy annyira rosszak voltak már az eredmények, a visszajelzések az oktatásról, hogy nem várhattunk újabb négy évet” – mondta.

Az államtitkár a ciklust úgy kezdte el, hogy a felsőoktatás is hozzá tartozott, a területet tavaly februárban vették el tőle.