Meghosszabbították Simon Gábor előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
További három hónappal meghosszabbították Simon Gábor volt szocialista képviselő előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn meghozott végzésével "további három hónappal meghosszabbította S. Gábor gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt" – olvasható a Fővárosi Törvényszék honlapján csütörtökön megjelent közleményben. A végzés nem jogerős.

Az MSZP volt elnökhelyettesét adócsalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítják.

A végzés szerint a Simon terhére rótt bűncselekmények tényállása, alapos gyanúja és jogi minősítése az előzetes letartóztatásban töltött idő alatt nem változtak. Olyan adat vagy körülmény pedig nem merült fel, amely ezek megalapozottságát megkérdőjelezné – olvasható a közleményben.

A végzés indoklása szerint az ügy tisztázásához további kell nyomozni – értékelni a lefoglalt iratokat, szakértőt kirendelni, tanúkat meghallgatni – ezek teljesítésére pedig az előzetes letartóztatásból hátralévő idő nem elegendő.

Simon Gáborról február elején derült ki, hogy több százmillió forintot tart egy bécsi számlán, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, amelyen szintén milliók van. Sajtóhírek szerint a volt politikusnak összesen öt eltitkolt számlája van, több százmillió forintos forgalommal. Simon Gábort március 10-én vették őrizetbe.

A Simon-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja el.