Ismét kórházba került Psota Irén

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Vasárnapi Blikk úgy tudja: Psota Irén nem sokkal azután, hogy infarktusát követően hazaengedték, befeküdt a Szent Rókus Kórház Kardiológiai Rehabilitációs osztályára. A 85 éves színésznő március 22-én éjjel lett rosszul, és azonnal a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe szállították, ahol szívinfarktusa miatt szívkatéteres beavatkozást hajtottak végre. A kórház akkor közölte, hogy bár a kétszeres Kossuth-díjas művész az azonnali orvosi beavatkozásnak és az azt követő kezelésnek köszönhetően felépült, további rehabilitációs kezelésre lesz szüksége.

Dr. Papp András, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály vezetője a Blikknek elmondta: Psota Irénnek a Haller utcai intézetben javasolták a rehabilitációt. A főorvos hozzátette: nem egyedi, hogy infarktuson átesett beteget hozzájuk szállítanak, életkortól függetlenül mindenkinek szüksége lenne rá. A rehabilitáció általában három hetet vesz igénybe, de az az illető általános állapotától és a rehabilitációs program sikerétől is függ, ki mennyi ideig marad – mondta a lapnak.

A Blikk úgy tudja, hogy Psota Irén jól viseli a kezeléseket. Az orvoscsapaton kívül dietetikus, gyógytornász és masszőr is foglalkozik vele.