A polgármester szerint a közmunkások irányítóival beszéltek a külföldi tévések

Vágólapra másolva!
Ők pedig valóban szakmunkások. Nem félrevezetni akarták a Salgótarjánban forgató német csoportot.
Vágólapra másolva!

A német nyelvű arte tévé munkatársai azért érkeztek Magyarországra, hogy a szociális problémákról és a szélsőségesek megerősödéséről forgassanak riportot. Ittlétük alatt elmentek Salgótarjánba is, ahol a város fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda kalauzolta őket. Forgatás közben egy közmunkás-csoportba botlottak, akik pozitívan nyilatkoztak a tévések kérdéseire a közmunkarendszerről.

Az elkészült videón azonban az is hallgató, hogy a polgármester egy másik nővel arról beszélget a háttérben, hogy ezek a közmunkások nem is igazi közmunkások - írja a Népszava.

A felvételen a következő mondatok hangzanak el:

A tévések tolmácsuk segítségével jöttek rá, hogy nem közmunkásokkal beszéltek, így lésőbb kerestek egy másik közmunkás-csoportot is, ők jóvel elkeseredettebbek voltak.

Az Origónak viszont korábban sikerült elérnie Székynét, és megkérdeznie a Youtube-ra április 10-én feltöltött riportról. Válaszában a polgármester azt írta, hogy Salgótarjánban a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. végzi a közfoglalkoztatást, és náluk a korábbi közfoglalkoztatottak közül 2012. végétől 25 fő szakmunkás már állandó alkalmazásban van. "A filmezés helyszínén közülük is dolgoztak. A viakolorozás utolsó fázisa zajlott, amelyhez szakmunkára is szükség volt. A két megnyilatkozó a Foglalkoztatási Kft. által felvett, korábban közfoglalkoztatottként dolgozó ember, körülöttük közmunkások segédkeznek" - írta Székyné.

Az alábbi videón 16:25-től hallható az idézett rész.