Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt négy vietnami személy ellen. A vádlottak az elfogásuk idején, 2013 áprilisában  egy budapesti VIII. kerületi raktárhelyiségben közel 17 kilogramm marihuánát tároltak, egyikük akkor bukott le, amikor taxival szállította a kábítószert.
Vágólapra másolva!

A vádlottak legkésőbb 2013 márciusától kezdődően jelentős mennyiségű marihuána nagykereskedelmével foglalkoztak Budapest területén – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a marihuánát külföldön tartózkodó vietnami származású személyektől szerezték be, majd a Magyarországra szállítást követően a marihuána tárolását, kimérését, csomagolását és a vevőknek történő kiszállítását is maguk a vádlottak végezték.

A vádlottak a 2013. április 22. napját megelőző napokban a kábítószert egy Budapest, VIII. kerületi raktárhelyiségben tárolták, ahol az egyik vádlott – a társaival megbeszéltek szerint – még a kora délutáni órákban összekészített mintegy 5 kilogramm marihuánát, hogy elvigye az egyik vevőnek.

A vádlott ehhez taxit rendelt, a raktárból magához vette a fenti mennyiségű marihuánát tartalmazó sporttáskát, és azt a taxi csomagtartójába tette. Útközben azonban a nyomozó hatóság a Budapest IX. kerület, Üllői út – Ecseri utca kereszteződésében megállította a taxit, és az 5 kilogramm tömegű marihuánát lefoglalta. A vádlott elfogása után a hatóság a VIII. kerületi raktárhelyiségben fennmaradó közel 12 kilogramm tömegű marihuánát is megtalálta és lefoglalta.

A négy férfival szemben a vád társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.