Elkapták a szökött aligátorteknőst Biatorbágyon

Vágólapra másolva!
A veszélyes állatot egy hónapja keresték, nem adta magát könnyen.
Vágólapra másolva!

A biatorbányi viadukt alatti patakból húzták ki csütörtök kora délután azt az emberre is veszélyes aligátorteknőst, amelyet április eleje óta kerestek - mondta a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora. Szilágyi István szerint nem sokkal dél után egy gyermekével a környéken sétáló apa vette észre a patakban megbújó állatot, s azonnal jelentette a megadott telefonszámon.

A kurátor elmondta: Both Zoltán veszélyesállat-befogóval haladéktalanul a helyszínre utaztak, majd a meglehetősen szennyezett vízben közös erővel befogták a 8–10 kilós állatot, melyről egyelőre nem derült ki, hogy milyen nemű. Az agresszív teknős ráharapott Both Zoltán lábára, így ő most orvosi ellátására szorul, de mindketten szereztek a "küzdelem" során kisebb sérüléseket. Az aligátorteknőst átmenetileg a veresegyházi medvefarmon helyezik majd el - tette hozzá Szilágyi István.

Tavaly nyáron szintén Biatorbágyon, a pataknak egy távolabbi részén bukkant fel egy másik nagytestű aligátorteknős. A jól fejlett példányt többszöri kísérlet és szinte mindennapos etetés után végül ősszel sikerült befogni, ezekben a napokban ébredezik téli pihenőjéből. Valószínűleg mindkét állatot egyszerre dobta ki a gazdája, mert megunhatta a nagyra nőtt egykori kedvencekkel való törődést - mondta a szakember.