Tiltakoznak a matektanárok a tankönyvek ellen

Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány nem kérdezte meg őket, mielőtt döntött a választható tankönyvekről.
Vágólapra másolva!

A Bolyai János Matematikai Társulat Oktatási Szakosztálya levélben tiltakozott a miniszterelnöknél az ellen, hogy ezután nem választhatnak szabadon a tankönyvek között. "Teljesen elfogadhatatlannak tartjuk azt az eljárást, hogy a tanulás-tanítás folyamatát alapvetően meghatározó döntés szakmai egyeztetés nélkül szülessen" – írták levelükben, amelyről először az Index számolt be. A levelet több Rácz Tanár Úr-életműdíjas tanár mellett a Bolyai Társulat elnöke, Katona Gyula akadémikus, az MTA rendes tagja írta alá.

Levelükben azzal érvelnek, hogy a pedagógusok és pedagógusközösségek rendelkeznek azzal a szakmai kompetenciával, hogy bővebb körből válasszák ki a tanítványaik számára legalkalmasabb tankönyvet. Ezért azt kérik, hogy függesszék fel a döntést, amíg egy mindannyiuk számára elfogadható döntés születik.

"A matematikát oktató tanítók és tanárok szakmai képviseletét a Bolyai János Matematikai Társulat Oktatási Szakosztályának Bizottsága látja el, és mint ilyen szívesen áll rendelkezésre a matematika tanításával kapcsolatos kérdések megbeszélésére, és a több ezer matematikatanár képviselőjeként el is várja, hogy a tantárgyat érintő döntések előkészítésébe bevonják.