A Jobbik kész vitázni Bajnaiékkal

Vágólapra másolva!
Az Együtt-PM minden az EP választásokon induló pártot vitára hívott.
Vágólapra másolva!

A Jobbik kész részt venni az európai parlamenti választás előtt egy programokat ütköztető vitán - közölte Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője pénteken az MTI-vel. Mint írta, remélik, hogy "ezúttal sem a baloldali pártok, sem a Fidesz politikusai nem fognak gyáván meghátrálni, ellentétben a tavaszi, Vona Gábor által kezdeményezett programütköztetéssel". A szóvivő jelezte: kezdeményezik, hogy a parlamenti pártok EP-listavezetői a közszolgálati televízió élő adásában vitázzanak EP-programjukról.

A közlemény szerint Morvai Krisztina örömmel vállalja a megmérettetést, a Jobbik pedig a vita előkészítő tárgyalásainak azonnali megkezdését szorgalmazza.

Előzőleg Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke nyilvános vitára hívta az EP-választáson listát állító valamennyi párt képviselőjét. Mint mondta, a Jobbik képviselőit is várják a vitára, mert úgy gondolják, hogy a Jobbikot "vitában, érvekkel kell lesöpörni", bemutatva, hogy a "valóságban soha nem működőképes lózungokat" hirdet. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője pedig blogbejegyzésében úgy fogalmazott: az elmúlt években "a Fidesz érdekből, a demokratikus ellenzék pedig elvi alapon" kerülte a vitát a Jobbikkal, a struccpolitika azonban megbukott, kudarcát a "radikális szélsőséges párt" választási eredménye bizonyította. Bajnaiék Jobbikhoz való hozzállásának változásáról az Origo is beszámolt.