A régi történelematlasz még belefér az új tankönyvrendszerbe

Vágólapra másolva!
Nem igazodik az új tantervhez, de az idén még használhatják a diákok.
Vágólapra másolva!

Jogszabályellenesen került fel az állami iskoláknak ajánlott tankönyvlistára több kiadvány – írtuk hétfőn. Az Index hívta fel a figyelmet arra, hogy az ötödikeseknek ajánlott történelematlaszt nem hagyták jóvá az új kerettantervekhez, holott ezt jogszabály írja elő. ezen kívül több más tankönyv is van, amelyet még a régi tanterv alapján, azaz az új tanterv 2012-es bevezetése előtt engedélyeztek.

Hoffmann Rózsa néhány hete küldte ki az ajánlott tankönyvek listáját, az állami iskolák csak erről választhatnak, de szerepelnek közöttük olyan könyvek is, amelyeket nem hagytak jóvá az új tantervhez..

Az Emberi Erőforrások minisztériuma kedden a kérdéseinkre azt a választ adta, hogy a történelematlasz egyike azoknak a kiadványoknak, melyeket több éven keresztül használnak a diákok. „Az iskolai könyvtárak rendelkezésére álló állomány felhasználható a 2014/15. tanév során is” – írták, de a listán szereplő többi, az új tantervhez nem igazodó tankönyvről nem írtak. Hozzátették viszont, hogy amennyiben nem elegendő atlaszból az iskolák rendelkezésére álló mennyiség, akkor rendelhetnek a mindenkori tankönyvjegyzékről.