Száguldó autóst üldöztek a rendőrök Somogyban

Vágólapra másolva!
Lejárt a műszaki, ezért elmenekült egy sofőr. Majdnem elcsapott egy rendőrt.
Vágólapra másolva!

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat egy 19 éves kaposvári férfi ellen – közölte az ügyészség. A vádlott 2014. február 16-án reggel Kaposvárról Dombóvár irányába közlekedett lejárt műszakival rendelkező autójával, ráadásul el volt tiltva a közúti járművezetéstől. Egy rendőr azonban megállította.

A vádlott egy ideig együttműködött a rendőrrel, de aztán beugrott az út mellett parkoló autóba, és elhajtott Dombóvár irányába. A rendőr üldözni kezdte, a vádlott azonban többször is megkísérelte leszorítani az útról. Az időközben értesített Kaposvári Rendőrkapitányság a 61-es főúton ellenőrzési pontot állított fel, egy rendőrautó keresztbeállt az úton, egy rendőr pedig karjelzéssel igyekezett megállásra kényszeríteni a vádlottat. A száguldó autós azonban majdnem elütötte a rendőrt, aki végül félreugrott.

Ezután már két rendőrautó üldözte a vádlottat, aki megint megpróbálta leszorítani az egyiküket. Végül azonban kiugrott a kocsiból, a rendőrök pedig menekülés közben elfogták. A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától való eltiltásra és közúti járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt.