Hirtelen hozott sok esőt a vihar

Vágólapra másolva!
Pénteken hirtelen sok eső esett le országszerte, a vihar erős széllel érkezett. Leszakadó vezetékről, lezárt utcákról, meggyulladt avarról, 80 centi magas vízről és iszapról jöttek jelentések.
Vágólapra másolva!

Több út járhatatlanná vált felhőszakadás miatt a Tolna megyei Tamásiban, egy utcát villanyvezeték leszakadása miatt zártak le - közölte honlapján a rendőrség és a katasztrófavédelem.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója szerint a 61-es főúton, a Rákóczi utcában a viharos szél leszakította az elektromos vezetéket, az út érintett részét mellékutcákon lehet elkerülni. A 65-ös úton, a Tamásihoz tartozó Rácvölgynél a vízátfolyás és sár miatt nem lehet közlekedni, a Szekszárd felől érkezők Regölyön keresztül, a Siófok irányából közlekedők Iregszemcse-Meggyespuszta felé kerülhetik el a rácvölgyi szakaszt.

A Tolna Megyei Katasztrófavélelmi Igazgatóság arról számolt be, hogy a szintén Tamásihoz tartozó Kishenye két részén járhatatlan az út a lezúdult iszaptól. Az ár két gépkocsit is árokba sodort, egy utcában pedig 70-80 centiméter magasan áll a víz és az iszap. Mindkét helyen tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Taksonyból jégesőt jelentettek a katasztrófavédelemnek. Egy családi házban harminc centiméter magasan állt a víz az esőzés miatt, a tűzoltóknak szivattyúval kellett eltávolítaniuk a vizet a házból.

Kaposváron villám csapott egy kétszintes családi házba, emiatt az összes közmű megsérült - írta a katasztrófavédelem hozzátéve, hogy az utcában többen jelezték, hogy megsérültek az elektromos berendezéseik.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tunyogmatolcson az eső előtt érkező szél leszakított egy elektromos vezetéket, amely meggyújtotta az avart. A szintén e megyében lévő Rétközberencsen a villám a nádasba csapott.

Jégeső is előfordult pénteken. Az alábbi képet egy győri olvasónk küldte:

Forrás: Origo

Szombaton ismét esős idő jön, a meteorológiai szolgálat az egész országra riasztást adott ki.

Ha érdekességet lát, kérjük, fotózza le és küldje el a [email protected] címre!