Vágólapra másolva!
nincs
Vágólapra másolva!

Vízátfolyás miatt lezárták az utat szombaton Barcs és Drávaszentes között a 6801-es út 3-as kilométerénél, továbbá Barcs határában a 68-as út egyes kilométerszelvényénél is forgalomelterelés van érvényben - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint a délutáni órákban hirtelen jelentős mennyiségű eső zúdult le Barcsra. Több mint ötven bejelentés érkezett a műveletirányítási központba arról, hogy a mélyebben fekvő területeken pincékbe, garázsokba, udvarokba befolyt az esővíz, mivel a csatornarendszer nem tudta elvezetni. Lakóépületekben azonban nem tett kárt a nagy mennyiségű csapadék - tette hozzá.

A szóvivő elmondta: a beavatkozások irányítására a helyi operatív törzs délután fél négykor megkezdte működését. A törzs munkájában részt vesznek az önkormányzat, a rendőrség és a társszervek képviselői. A polgármester és a barcsi tűzoltók felmérték a helyzetet, az elöntött területeken már erőgépek dolgoznak a víz elvezetésén, a vízszint csökkentése érdekében szivattyúkat is munkába állítanak. A munkákban szerepet vállalnak a járási mentőcsoport önkéntesei is.