Gyurcsány Mesterházy piszkálásával kezdte a kampányt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc kampánykörútba kezdett, első állomásán kijelölte a célt: felmérni a baloldali pártok erőviszonyait. Ennek megfelelően Mesterházy "teszetoszaságára" tett utalásokat.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szerint a május 25-ei európai parlamenti (EP-) választás erőfelmérés is lesz, amely megmutatja, hogy baloldalon kinek mennyi támogatója van.

A Demokratikus Koalíció elnöke erről az EP-választási kampányhoz kapcsolódó országjárásának első, csepeli állomásán beszélt hétfőn. Az a remény fűti őket, hogy meg tudják mutatni, a DK támogatottsága nagy - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attilának is odaszúrt egyet. Két és fél éve olyan pártot szerettek volna alapítani, amelyik nem lesz „teszetosza”, nem keresi a jobboldal dicséretét, mert „nincs annál szörnyűbb, amikor a miniszterelnök megdicséri az egyelőre legnagyobb baloldali párt elnökét, hogy milyen helyes fiú” - jelentette ki az MSZP elnökére célozva. Azt szeretné, ha Orbán Viktor nagy tisztelettel, megbecsüléssel, de ellenfélként tekintene rájuk, valamint azt, ha a kormányfőnek a DK igazságától kellene tartania, mert érezné, hogy kihívást jelentenek a számára.

Ha baj volt a baloldali összefogás pártjaival, akkor nem az, hogy nem hallották eléggé a jobboldal féligazságait, hanem az, hogy nem mertek kellő erővel kiállni a saját igazságuk mellett – utalt a parlamenti választásra. Tévednek azok a baloldali politikusok, akik azt hiszik, hogy muszáj leülni tárgyalni a Jobbikkal, mert „újnácikkal nem ülünk egy asztal mellé, újnácikkal nem fogunk kezet, nem lehet abban szerepet vállalni, hogy szalonképessé tesszük őket” - mondta.

Ha van ok arra, hogy május 25-én a Demokratikus Koalícióra szavazzanak, akkor leginkább az, hogy ez az a párt, amelyik nem hajlandó kompromisszumot kötni elfogadhatatlan emberekkel és elfogadhatatlan politikákkal – biztatta hallgatóságát.